Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Arbejdstilsynet politianmelder Region Hovedstaden efter drab på psykiater

Politiet skal undersøge, om der har været sikkerhedsmæssige brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med en patients drab på en psykiater sidste sommer. Drabet skete på et retspsykiatrisk center i Brøndby 21. juli.

Det skriver TV2 Kosmopol.

Det er Arbejdstilsynet, som politianmelder Region Hovedstaden for at få opklaret, om forholdene på afdelingen var i strid med arbejdsmiljøloven. Hvis det er tilfældet, kan Region Hovedstaden blive stillet til ansvar strafferetligt i form af en bøde.

Den 21. juli blev en psykiater knivdræbt af en 41-årig patient, som var tilknyttet afdelingen. Den 66-årige psykiater stod i kø for at købe frokost og blev angrebet bagfra af patienten, som var vred på hende. Også to andre ansatte blev alvorligt såret, da de forsøgte at stoppe angrebet. 

Umiddelbart efter episoden fik afdelingen et strakspåbud af Arbejdstilsynet om at rette op på en række forhold, som ikke var sikkerhedsmæssigt i orden. 

Lone Bjørklund, som er vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, mener, at det er betryggende, at politiet undersøger omstændighederne.

"For os handler det ikke om at placere et ansvar hos en enkelt person og sige: Her gjorde du en fejl. Det handler om, hvordan vi kan gøre det anderledes en anden gang og undgå at stå i sådan en situation igen," siger Lone Bjørklund til TV2 Kosmopol.

 

 

Del artikler