Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Pas på med arrogant selvtilfredshed

Debat

Finn Rudaizky (DF)
Medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden 

DEBAT. Vi skal respektere andre holdninger end vores egne. Kun derved får vi meningsfulde debatter, skriver Finn Rudaizky (DF) i en kommentar til et indlæg fra regionsrådskollegaen Brian Høier (Soc). 

 

Min gode socialdemokratiske kollega i Region Hovedstaden, Brian Høier, spørger 8/3 om “Finn Rudaizky overhovedet følger med i de forslag, han selv støtter”? Det er da noget af et forsøg på en hjernetest og mistænkeliggørelse fra en politiker, som mener noget andet end mig.

Sagen er, at jeg på Dansk Folkepartis vegne – sammen med Nye Borgerlige, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten – har stemt imod, at de særlige psykiatriske pladser i Frederikssund, nu reduceret til 28 pladser, bliver flyttet væk fra Frederikssund. Og jeg er da også helt sikker på, at disse partier selvfølgelig både har tænkt sig om, men også “følger med i”, hvad de stemmer for.

Du tager patent på at “tage ansvar”. Jeg holder ikke af den stil og nedvurdering af andre partiers holdninger. De fire partier, som stemte imod flytning, vil argumentere for, at de tager ansvar. Vi synes, at vi lægger vægt på patienter og også personalets tryghed. Så det er påstand mod påstand.

Jeg og Dansk Folkeparti løber ikke fra noget ansvar, som du indikerer. Tværtimod. Og det var da selvfølgelig vores hensigt at skaffe de nødvendige 15 millioner kroner, så placeringen i Frederikssund kan fortsætte.

Vi skal passe på med arrogant selvtilfredshed. Og vi skal respektere andre holdninger end ens egne. Kun derved får vi meningsfulde debatter. Og så husk lige på: Et mindretal kan blive til et flertal. Sagen afgøres tirsdag den 12. marts ved regionsmødet på Regionsgården i Hillerød. 

 

Relaterede artikler

Del artikler