Regeringen vil have sygeplejersker op i tid

Regeringen og Danske Regioner har bl.a. aftalt, at fremover vil alle sygeplejerske-stillinger opslås på fuld tid, og alle deltidsansatte sygeplejersker har ret til at gå på fuld tid.

Det er nogle af de initiativer, der skal sikre, at der kommer 1000 flere sygeplejersker i 2021, som det blev aftalt i forbindelse med finansloven mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet i december. 500 af de ekstra sygeplejersker skal findes i år.

Med aftalen frigives de afsatte midler til flere sygeplejersker (300 mio. kr. i 2020, 600 mio. kr. årligt fra 2021).

"Både på patienternes og medarbejdernes vegne er jeg glad for, at der med aftalen sikres finansiering til flere hænder på sygehusene," siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose (V).

"Der er dog en stor udfordring med rekruttering, da der ikke er stor ledighed blandt sygeplejerskerne, og det gælder også andre personalegrupper. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi er enige med de faglige organisationer om en fælles indsats for, at flere kan komme på fuldtid, da det også vil bidrage til flere hænder," siger hun.

 

Relaterede artikler

Like eller del denne artikel