14 fuldt vaccinerede plejehjemsbeboere smittet med britisk mutation

14 beboere på et plejehjem i Tyskland er blevet smittet med den britiske coronavariant - vel at mærke efter, at de allerede var blevet vaccineret to gange.

På ældre- og plejehjemmet i Belm i Osnabrück-distriktet i Tyskland er alle beboere, deres familier samt medarbejdere nu beordret i karantæne på grund udbruddet.

Udbruddet er kommet, selvom alle beboere blev vaccineret for anden gang 25. januar, skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine søndag.

Eugen Brysch fra det tyske Institut for Patientsikkerhed havde bedt det tyske sundhedsministerium om nøje at overvåge landets plejehjem efter den anden vaccination, da der ellers ikke ville være pålidelige data om den risiko, som mutationen kan udgøre for højrisikogruppen.

Ifølge avisen viste testresultater i de daglige kvik-test smitte blandt medarbejdere. Og det var efter, at alle beboerne var blevet testet og virusserne typebestemt, at man i slutningen af ugen kunne påvise de 14 tilfælde af den britiske variant.

Indtil videre har der kun været asymptomatiske eller milde sygdomsforløb hos de smittede beboere, hvilket kan være en positiv effekt af, at de nåede at blive vaccineret, oplyser en pressemedarbejder for Osnabrück-distriktet, Burkhard Riepenhoff.   

Plejehjemmets beboere er blevet vaccineret med vaccinen fra BioNTech/Pfizer, men nøjagtigt hvornår, at beboerne er blevet smittet er uklart.

"Det bliver mere og mere tydeligt, at vaccinerede mennesker ikke er immune over for coronavirussen og også kan give det videre. Men vaccination kan være nyttig for at forhindre, at man bliver meget syg,” siger Eugen Brysch.

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel